timjujac

Tim
Juel-Jacobsen
Kunstform:
Skulptur
Ørbyværkstedet
Maglebjergvej 6
Niels Roberts Smedje
3200
Helsinge

Jeg  var aldrig i tvivl om at skulpturen  med sit 3-dimensionelle udtryk skulle være mit medie.

Med inspiration fra Henry Heerup og Picasso  svejsede jeg mine første skulpturer sammen af gamle cykelskærme, tagrendeholdere m.m. i kælderen på etageejendommen hvor jeg boede.  Jeg lånte en lille hobbysvejser af en ven. Det er 40 år siden og de første skulpturer  var humoristiske, let genkendelige figurer, ofte fuglelignende. Humor er en glimrende formidler, men skaber samtidig en afstand til det seriøse. Flere værksteder senere er mine skulpturer blevet tiltagende abstrakte med flere fortolkningsmuligheder.

Som de selvportrætter ærlig kunst må være,  bringer de kunstneren i dialog med sig selv og det samme kan ske for beskueren. Derfor er kunsten så vigtig.

Skulpturerne er overfladebehandlede med metallak, oftest sort men jeg lader undertiden den rustne overflade stå for at tilføje en dimension i tid.

 - Jeg søger at skabe abstrakte konfigurationer jeg ikke umiddelbart genkender for derved at  opnå størst mulig personlig originalitet.

Jeg prioriterer visuel balance, bevægelse og rytme fremfor håndværksmæssig perfektion.

 

 

 

 

CV

Tim
Juel-Jacobsen

Udstillinger:

Kunstnernes efterårsudstilling - Galleri Marziart (Hamborg) - Galleri Jenzen (Ålborg) - Galleri Gl. Strand - Galleri X (Rungsted) - Filosofgangen - Brøndsalen - Pakhuset  (Nykøbing Sjælland) - Helligåndshuset  m.fl.

Medlemskaber:

Kunstnersammenslutningen Nybro - Det Blå Tårn - Kunstrunden Nordsjælland - Art-Now - UniArt - Karlebo  Kunstnerforening.

Udsmykninger:

Alytus Skulpturpark (Litauen) - Plejehjemmet Adelaide (Charlottenlund) - Udvendig skulptur over indgangen til Smallegades Apotek (Frederiksberg).