Niels Lolle

Niels
Lolle
Kunstform:
Maleri
Østervaag
Strandalle 12
3250
Gilleleje
Min baggrund som bådebygger, "bruger" af maritime miljøer og rejseoplevelser har smittet af på lærrederne. At male med akryl på lærred er blevet min måde at opleve og fortolke mine tanker og oplevelser på. Jeg er ydmyg overfor den skønhed, der viser sig i naturen, bla. en tidlig morgen ved solopgang i Gilleleje eller midnatssolen i Grønland. Inspirationerne er mangfoldige.
Se billeder samt uddybende beskrivelser på min hjemmeside www.nielslolle.dk

CV

Niels
Lolle
Født 1946 i København. Voksede op i Nyboder. Min far var officer i Marinen og chef for Færøernes Marinedistrikt, hvis opgave var at bevogte fiskerigrænsen. Jeg fik derfor, som barn, mulighed for at sejle med fiskeriinspektionens fartøjer.
1972: Uddannet bådebygger på Thurø, Walsteds Bådværft.
1976: Læreruddannet. Ansat som lærer på behandlingshjem. Arbejdede her i 32 år.
Er nu pensioneret og har siden 2002 boet i Gilleleje med min kone Kirsten.  
Siden 1972 arbejdet som billedkunstner. Har udstillet i mange sammenhænge og har siden 2005 været med i kunstnergruppen ”Kunst i Fileten”. Er også med i malersammenslutningerne Gribskovmalerne, Red Carpet Art, Aktiv Kunst, Kunstrunden Nordsjælland og IMAGO.
Har i 2014, 2016 og 2018 modtaget rejselegat fra Solarfonden til studierejse. Har således været på Færøerne og i Grønland. Rejserne er en stor inspirationskilde.
Skal tilbage til Grønland i juli måned 2022. Denne gang i kunstnerbolig i Upernavik.