Merete Eliassen

Merete
Eliassen
Værkstederne Milnersvej
Milnersvej 44
3400
Hillerød

I mine billeder blander jeg forskellige tegne- og male- og collageteknikker på papir og lærred. Nogle gange rendyrker jeg de enkelte teknikker og ofte sættes forskellige fragmenter sammen og danner nye sammenhænge. I perioder Har jeg arbejdet med vævning som billedudtryk i vægtæpper og skulptur.
Naturen og vores omgivelser er uudtømmelige og mangfoldige kilder til inspiration. Erindringer om landskab, natur, arkitektur og mennesker bliver bearbejdet i abstrakte flader, i genkendelige motiver eller i små formater med underfundige figurative indslag. Tyndt papir bliver gennem arbejdet med billedudtrykket limet sammen lag på lag til lange papirbaner, og små landskabscollager bliver sat sammen af iturevne tegnede og malede flader. Andre materialer bliver til tider inddraget.

Billederne og indholdet udvikles i processen, hvor spontanitet og overvejelse går hånd i hånd og hvor farve, streg, stoflighed, og komposition spiller sammen for at skabe det færdige billedudtryk.

Det er mit ønske at give betragteren en oplevelse hvor den enkeltes association, fantasi og refleksion bliver sat i spil. 

CV

Merete
Eliassen

Uddannelse:   1983-1988:  SHKS,  Oslo, Institutt for tekstilkunst.  Hovedfag og Diplom i        vævning som billedkunst og rumudsmykning.

                          2004-2006: Pd, Diploma of education, i billedkunst og æstetik, København.

Merete har gennem årene deltaget i udstillinger i Danmark, Norge og Spanien.

Hun har arbejdet med udsmykningsopgaver:  bl.a 3 Vævede vægtæpper til Århus Kommunehospital og  3 papirbilleder i lange baner til Laborantskolen på Herluf Trolles Alle i Hillerød.  

Medlem af:   DK&D(Danske Kunsthåndværkere)