Jeppe Asholt

Jeppe
Asholt Norup
Kunstform:
Keramik, Maleri, Tegning
Atelier Asholt
Munkevej 3, Esrum
3230
Esrum

Jeg er en 32-årig ekspressiv kunstner, der maler med oliepastel, kridt og blyant på papir og lærred. Til tider kreerer jeg også små skulpturer i ler. I 2021 flyttede jeg fra Amager til Nordsjælland lige ved Esrum Kloster - bl.a. for at komme tættere på naturen og for i højere grad at kunne finde mig selv og mit indre væsen. Her har jeg også opført mit atelier.

Mit kunstneriske virke henvender sig også naturen og det dyriske, hvor jeg med en surrealistisk automat-malerisk tilgang vækker skabninger til live gennem underbevidstheden og en umiddelbar naivisme. Med en uddannelse i visuel kultur (cand.mag.) har jeg filosoferet vidt og bredt om forholdet mellem netop naturen og det underbevidste, og især hvordan billeder og kunst kan udtrykke en særlig forbindelse mellem natur og menneske.

Min kunstneriske inspiration går så langt som fra renæssancekunstneren Guiseppe Arcimboldo (og hans grøntsagsportrætter) til den danske COBRA-kunstner Asger Jorn.

Min baggrund er akademisk kunstnerisk med en uddannelse i visuel kultur, hvor jeg udover digitale medier er blevet undervist i kunsthistorien, fortolkning af billeder og forskellige kunstneriske teknikker. Derudover er jeg uddannet inden for film og kommunikation med en bachelor i filmvidenskab.

CV

Jeppe
Asholt Norup

2019. Cand.mag. i visuel kultur med speciale i kreative processer, krop og medier. Videoværk ‘Hybrid for evigt’

2020. Underviser ved Kunstskolen. Københavns Kommunes Ungdomsskole

2020. Skaber af kunst- og plakatkonceptet Flyv Fugl art, et samarbejde med Den Danske Naturfond

2022. Medvirken i bogudgivelse. ‘Guto Ajayu – ART ANTHOLOGY IV’, en spansk kurateret antologi med upcoming kunstnere fra et udvalg af forskellige lande
Link til digital udgave: Guto Ajay Culture, kunstantologi IV, 2022

2023. Udstiller ved Galleri Rosenkilde, Gilleleje Hovedgade

2023. Udstiller ved debutudstillingen Kunst ved Kanalen, Gilleleje

KOMMENDE UDSTILLINGER

2024. Udstiller ved CPH Art Space, Docken