Hanne Sie

Hanne
Sie
Soldraget 42
3460
Birkerød

Mit arbejde med maleri, akvarel, grafik og skulptur er centreret om farven og formen som udtryk, og som et universelt sprog uden ord. Det er mit mål, at værkerne taler direkte til et andet menneskes følelser uden sproglige barrierer, og at de opleves forskelligt ud fra hvilken baggrund den enkelte har.

Mine sanseindtryk og oplevelser bliver bearbejdet til forenklede former med koloristiske kontraster i et abstrakt univers. Udgangspunktet er geometrisk og konkret, men værkerne bliver nærværende gennem de titler, som de refererer til i min omverden.

Formaterne og størrelserne varierer fra ganske små til helt store værker.

Kompositionen med fordelingen af farver og former er central, og værkerne kan opfattes på samme måde som musik eller lyrik. Lyrikken kommer tillige til udtryk i mit arbejde med sproget i mine illustrerede digtsamlinger.

Jeg gør desuden af og til iagttagelser, som udmønter sig i figurative billeder.

CV

Hanne
Sie

Jeg har virket som professionel billedkunstner siden 1980. Jeg har en aktiv og omfattende udstillingsvirksomhed i gallerier og kunstforeninger og har udstillet censureret i Danmark og internationalt - bla.a. på Påskeudstillingen i Århus, Miró Museet i Barcelona. International Print Biennale i Seoul, Korea. Salon des Réalités Nouvelles og Grands et Jeunes i Paris. Taipei Fine Arts Museum i Taiwan. Väsby Kosthall i Sverige og Biennalen i Beijing.

Jeg har udført en række udsmykningsopgaver og er repræsenteret på flere museer i Danmark og Europa.

Jeg er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Grafikere (DG), Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS), Fyns Grafiske Værksted (FGV) og Kunstnersammenslutningen AURORA.

Prisbelønnet af Rudersdal Kommune, EUROPOL, SID og Birkerød Kommune.

Modtaget Billedhuggeren Gerhard Hennings Legat og Maleren Anna E. Much’s Legat.

Har hidtil udgivet 5 illustrerede digtsamlinger, hvoraf 3 er støttet af VELUX FONDEN.

Se udførligt CV på min hjemmeside: www.hannesie.dk