Birgitte Sandvik

Birgitte
Sandvik
Galleriet på Overdrevhus
NØDEBO OVERDREV 5,
3480
Fredensborg

Birgitte Sandvik er fuldtidskunstner og har malet stort set hele livet og har de seneste 30 år været repræsenteret ved flere udstillinger og solgt til både ind- og udland, samt stået for flere udsmykningsopgaver i virksomheder. Hun har desuden modtaget flere kunstnerlegater blandt andet en studietur til Provence, hvorefter hun holdt udstillingen ”Mit abstrakte Provence” i COBRA-rummet ved Sophienholm.

Birgittes kunst er altid i bevægelse, og hun står aldrig stille i hendes udvikling af kunsten. Hun udfordrer igen og igen forskellige materialer og udtryk. Hun arbejder i alt fra beton, træ, ler, bronze akryl, tekstiler og meget mere. Hendes kunst er moderne, farverig og abstrakt og kendetegnet ved kompositioner med fyldige strukturer med anelser af menneskelige skikkelser og dyr, der hver især fortæller en historie. Hun arbejder intenst på, at givekunsten liv, og man fornemmer en stærk dybde og styrke i kunsten.

Birgitte er autodidakt og har malet og beskæftiget sig med kreative udtryksformer det meste af hendes liv. Hun lærte allerede fra barn teknikkerne og blandningsforholdene ved oliemaling, men gik tidligt i karrieren over til akrylfarver, som stadig er de fortrukne, og hvor hun mestrer alle blandningsforhold efter mange års arbejde i materialet.

Hun anvender en lag på lag teknik, der får gamle historier i værkerne til at træde frem mellem de nye. Hun bruger stort set alle farver i paletten, og arbejder meget med komplementærfarver og kontraster. Om sommeren og foråret er de lyse farver oftest på penslen, og i vintermånederne er det mest de meget kraftige stærke farver, der tiltrækker hende.

CV

Birgitte
Sandvik