Birgitte Nymann

Birgitte
Nymann Eriksen
Galleri Estrup, Gl. Kongevej, Frederiksberg
Bøssemagergade 71
Hellebæk
3150
Hellebæk

I min kunst arbejder jeg med at bringe noget sammen, som ikke hører sammen, men måske kunne komme til det. Jeg prøver noget af, undersøger det mulige - hvad der sker i mødet. Det ene billede fører til det næste i en uafsluttet bevægelse, hvor materialiteten forvandles og figurer opstår i en strømmende proces.

Maleprocessen udfolder sig som små rum af uforudsigelighed. En trang til en farve – måske en lysende gul, der gavmildt breder sig med penslens og vandets plasken ud over papiret. Gul kalder på andre farver og måske en figur, der opstår med lilla krop og brun fod under formernes pludselige forvandling. Jeg maler over - og opdager - at overmalingens transparens afslører det, der skulle skjules - som en forklædt gave.

Farverne, vandet – materien, kan jeg forsøge at lægge planer for, men de er fulde af overraskelser og eget liv. I det øjeblik, jeg slipper den kalkulerende planlægning frem mod et allerede forestillet mål, kan meget ske.

Jeg er uddannet tegner og grafiker på Skolen for Brugskunst (Danmarks Designskole) i 1988 samt Mag. Art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet 2013. I dag arbejder jeg som billedkunstner med maleri (tempera, akryl, akvarel, olie), forskellige blandformer (fx maleri, stof, tråd), tegning og keramik. Jeg bor og har mit atelier i Hellebæk, hvor jeg bl.a. henter inspiration i naturen og arbejder både figurativt og abstrakt. Jeg er medlem af BKF - Billedkunstnernes Forbund og har udstillet maleri, skulptur, tekstil og grafik på bl.a. Kunstnernes Efterårsudstilling og Forårsudstillingen på Charlottenborg. Jeg er ansat som lektor på Pædagoguddannelsen i København, hvor jeg siden 1994 har undervist i billedkunst og kreative udtryksformer.

CV

Birgitte
Nymann Eriksen

Birgitte Nymann Eriksen (f. 1958)

Medlem af BKF, Billedkunstnernes Forbund.

Uddannet som tegner og grafiker på Skolen for Brugskunst i 1988.

Mag. Art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet i 2011.

Lektor på pædagoguddannelsen, hvor jeg siden 1994 har undervist i billedkunst, æstetiske processer og kreative og udtryksformer.

Udstillinger bl.a. Forårsudstillingen på Charlottenborg og Kunstnernes Efterårsudstilling, på Den Frie.