Ania Czarnecka

Ania
Czarnecka
Kunstform:
Maleri, Tegning
Atelier Hildur
Rønnevangsallé 5
Det gamle genbrugsplads
3400
Hillerød

Jeg seer kunst i alt og alt er kunsten for mig.

FARVER

Mine værker starter som eksplosion af farver som jeg prøver at fange og afgrænse med linjer som danner former - både abstrakte og genkendelige. Det er som om jeg prøver at fange en eksplosion af tanker og følelser og sortere den i former som skaber rå.

Bland mange motiver jeg arbejder med er der nogle få jeg altid vender tilbage til: arkitektur, men elsker  og … katte. Især katte har en stor plads i mit hjerte og i mine billeder. Der er også plads til andre dyr en gang imellem men katten kommer altid tilbage.
Jeg maler figurativt men med en abstrakt finish. Jeg arbejder konstant med udvikling af mine teknikker og min stil variere fra stramt figurativt til mere læst abstrakt. Selv om der er et par abstrakte billeder blandt mine værker, ofte kan jeg ikke lade være med at stramme dem op med en mere eller mindre genkendelig form.

SORT og HVIDT

Der er også en anden side af mig - den sorte og hvide. Jeg finder rå og slapper af når jeg forlader farver og kaos og arbejder med sort/hvid i malerier og tegninger. Her er det de figurative og den naturalistiske værker der er dominerende. Bland motiverne er, igen, arkitektur, amenneskekroppe og portrætter.

CV

Ania
Czarnecka

Uddannelse

Jeg er uddannet i sprog og sprogteori fra universitet i Polen og i København kun fordi jeg troede ikke at søge ind på Kunstakademiet. I stedet tog jeg en forberedende to års kursus for at søge på arkitekt studier. Men endte med at læse lingvistik.
I mange år arbejdede jeg selvstandigt med at dygtiggøre mig teknisk og finde frem til hvem jeg er som kunstner og h ad jeg skal med min kunst. Det har været til tider meget frustrerende øvelse og jeg bliver nok aldrig færdig med den.

Udstillinger

Censureret Kunstudstilling i Hillerød, 3 gange

Kunstmessen ‘Art Nordic’ og ‘Kunst for Alle’, Kæbenhavn

Galleri Bredgade22, København, 3 soloudstillinger, flere fællesudstillinger

Galleri Liisberg, Hundested

diverse kunstforening ger