Vibeke Sunde

Vibeke
Sunde
Kunstform:
Skulptur
Galleri Sunde
Østergade 8
3390
Hundested

Det var billedhuggeren Harald Isenstein der tændte interessen for og kærligheden til leret, da jeg som niårig startede i hans eventyr af et værksted, han var en skøn lærer. Med en uddannelse som designer fra Skolen for Brugskunst i København fik jeg et godt kunstnerisk fundament og leret var med on and off i mange år, men først for femten år siden kunne jeg for alvor hellige mig keramikken.

At arbejde med ler er både meditativt og givende. Når ideerne trænger sig på, tegner jeg en lille skitse for at fastslå rytmen i skulpturen. Rummer ideen nok, er der basis for at lave en lille serie med forskellige vinkler, det kan f.eks. være noget politisk eller andet der lige optager mig. Selve figuren bliver pølset op fra bunden, så godset ikke bliver mere end en cm tykt. Det er vigtigt hele tiden at blive udfordret på sin formåen, at ballancere på kanten for at dygtiggøre sig ellers er det jo ikke spændende. At afprøve nye veje længe nok til at se om det kan bringe en videre er et must. Glasuren er en udfordring i sig selv, ofte hårdtbrænder jeg op til fem gange før det ønskede resultat nås - eller jeg må starte om helt forfra.

De sidste fem år har jeg delt Galleri/Værksted og hus med min søster kunstneren Gerd Sunde som maler.  Det samarbejde har givet megen ny inspiration og har også resulteret i nogle spændende fælles projekter. Vi holder åbent Galleri og arbejdende værksted alle lørdage fra kl 11-14 på Østergade 8 i Hundested.

CV

Vibeke
Sunde

Uddannet på Skolen for Brugskunst i København - Designer

Medarrangør Landart projekter Nordiske Kunstnere Rebildcentret

Kurator Moes møder Seier Rebildcentret

Kulturrådet Rebild kommune

Kulturpunkt Rebild

Landart projekt Rebild Kulturuger

En Lang række udstillinger  2009-2022