Rikke Uhrskov Heinecke

Rikke
Uhrskov Heinecke
Kunstform:
Maleri, Papirkunst
Solvej 4
Asserbo
3300
Frederiksværk

Når jeg bliver spurgt og skal sætte ord på, hvordan og hvorfor jeg arbejder med mine billeder og papirskulpturer, tænker jeg umiddelbart: Det er jo bare sådan, jeg gør.... Men… når jeg tænker efter, så er der jo utrolig mange overvejelser som gøres og beslutninger som træffes før jeg er sikker på, at et værk er "færdigt".

Når jeg starter med de første farveklatter på et bart hvidt lærred har jeg som regel en ide om, hvor jeg vil hen. Jeg bearbejder lærredet med maling, sliber, vasker, mere maling, skraber, skriver, gentager processen mange gange indtil lærredet fremstår med dybde og strukturer, som skaber baggrund for motivet.

Dernæst er selve kompositionen den store udfordring, og forhåbentlig vil billedets enkelte elementer kunne arbejdes sammen til en helhed.
Det er vigtigt for mig, at der både fremstår ro i billedet samtidig med at der er skabt nogle spændende strukturer, som giver maleriet liv og beskueren lyst til at gå på opdagelse og måske selv danne egne indre oplevelser, følelser og billeder.

CV

Rikke
Uhrskov Heinecke

Danmarks Designskole (tidl. Kunsthåndværkerskolen) linien for tegning og illustration 1965-69
Diverse censurerede, gruppe- og seperatudstillinger i ind- og udland

Undervisning, illustrationer og foredrag