Mclean

Robert
Mclean
Mclean Atelier & Maleskole
Helsingevej 132
Karsemose Asserbo
3300
Frederiksværk

Mclean´s hyper ekspressive udtryksform og fantastiske farvepragt giver en illusion af at Afrikas betagende vilde dyreliv virkeligt er til stede i hans værker.

Kunstneren blev født i nærheden af Johannesburg  i Sydafrika 1952 og er opvokset i Sydafrika hvor han 17 år gammel blev optaget på kunstakademiet, Johannesburg College of Art.

Han har derfor oplevet det storslående kontinent på godt og ondt i apartheid tiden.

Takket være sit talent omsatte den unge Mclean de mange stærke indtryk til billeder. Først i den helt traditionelle afrikanske og meget naturalistiske stil senere surrealistisk. Men det var ikke det endelige. Senere manifesterede hans evner sig på ekspressiv vis i en voldsom men raffineret kolorit inspireret af ekspressionisterne.

Motivkredsen omfatter udover Afrikansk inspirerede motiver en mængde også værker fra Sydfrankrig, hvor Mclean i over 20 år underviste i Henri Matisses Villa Le Rêve i Vence, samt en stor mængde portrætter af blandt andre Nelson Mandela og hans datter Zindzi Mandela, Sydafrikas ambassadør i Danmark indtil hendes for tidlige død i 2020. Desuden et stort gruppeportræt fra Frederiksværk Kommune til daværende Arresødal Privathospital, samt portrætmalerier af forskellige Frederiksværk personligheder afbillede som større værker, men også en hel del mindre portrætmalerier for hver enkelt modtager af kulturprisen Frederiksfanten, som han var medstifter af.

Mclean blev yderligere valgt til at deltage i Copenhagen Elephant Parade 2011, hvor hans elefant "IsiKhulu" der stod foran Frederiksberg Rådhus, blev valgt som forside billede til Bruun & Rasmussens auktionskatalog.

 

CV

Robert
Mclean