Lone Sander Klan

Lone
SANDER KLAN

Når jeg arbejder med grafik, bliver alle mulige grafiske teknikker udforsket. Fra Mezzotinte over aquatinte til koldnål (ofte på baggrund af akvarel eller monotypi), lithografi ( helio- eller zerografi), træsnit og linoleum, serigrafi – i monotypier og små oplag.
Motiverne er hentet fra landskabet på alle årstider. Himlen med dens fugle og træerne med deres grafiske former dominerer. De føres til tider videre til abstrakte former, hvor de landskabelige former bliver til rene farver og træerne tager form af kalligrafiske erindringer udsprunget af min fortid og undervisning i den persiske kalligrafi.

Akrylmalerierne på lærred eller plade viser samme type motiver.

Smykkerne
Når jeg arbejder med smykkerne , arbejder jeg udelukkende i 925 Sterling sølv, som ofte sættes sammen med alle mulige slags sten, ædelsten, halvædelsten, mineraler eller bjergarter. Jeg anvender også guld som kontrastelement til sølvets gråhvide udtryk. De unikke smykker er alle håndsmedede.
Motiverne henter jeg fra naturen, fuglene imellem træets kviste, blomsternes støvdragere og slyngplanternes krøllede fangarme . Desuden arbejder jeg med designs af monogrammer i sølvsmykker ( brocher, vedhæng, armbånd, ringe, stokkemærker etc) på bestilling.

CV

Lone
SANDER KLAN

Jeg var bosat i Iran (fra 1958 til 1979). Jeg modtog undervisning i persisk kalligrafi af maler og professor Mohammad Ehsaï.
Efter hjemkomsten til Danmark, i årene 1985 til 1997 blev jeg uddannet i div. dekorative malerteknikker på The Inchbald School of Design, London, UK, modtog undervisning i maling af John Dubrow, maler, New York, og i grafik af Henrik Boëtius, lektor ved Det Kongelige Kunstakademi, København.

UDSTILLINGER
Fra 1974 til nu har jeg alle årene udstillet mine arbejder (først i Iran og senere i DK) på konsulater, gallerier, kunstmesser og i talrige kunstforeninger – både separat- og gruppeudstillinger. Jeg deltog desuden i censurerede udstillinger i Belgien (1980), London, UK, (1981) og Galleri 12, DR TV (1995).
ANDET
Siden 1968 har jeg designet og udført scenografi for en lang række teaterforestillinger i Iran, Luxemburg, Nederlandene og København – senest 2014 for Helikon, Birkerød.
Jeg registrerede eget firma i 1983. Design og produktion af eget design plus opgaver for andre. I dette regi har jeg udført en lang række vægmalerier og udsmykninger : adskillige børneafdelinger på fire sygehuse i DK, diverse kontorer, skoler, børnehaver, tandlægeklinikker, restauranter og alderdomshjem. Har desuden udført 350 kvm loftsudsmykning i privat royal residens i Mellemøsten.
De senere år er design og udførelse af egne smykker i sterling sølv og guld tiltaget. Derunder også monogramsmykker udført på bestilling.
Er medlem af Grafisk Gruppe, Havarthigaarden, Gl. Holte.