Lea P

Lea
peters
Leas Finurlige Verden
Sodemarksvej 67
Esbønderup
3230
Græsted

Jeg er det man kalder autodidakt. Dvs. uden om den akademiske uddannelse. Jeg har dog været på flere kunstnerhøjskoler og været elev hos bl.a billedkunstner Carsten Vammen fra Skagen og Sandra Davolio i keramikken. 

Mit første atelier lavede min far til mig i vores hus, da jeg var 8 år. Jeg byggede mit eget staffeli af noget genbrugstræ og jeg var i gang.

Begyndte med portrætter og naturalistmen allerede i mine unge år, hvilket har givet mig en god baggrund for at springe ud på dybt vand og prøve ting af med en god faglighed i rygsækken.

De fleste af mine malerier i dag er genkendelige med fugle og andre væsener.  Fuglene er for mig “jeg-fortælleren” i værkerne. Det at male og forme hænger for mig også sammen med musikken, der er en stor del af mit liv og for mig er musikken og kunsten forbundet.

Historiefortællingen er vigtig for mig. Jeg giver gerne lidt hjælp med en titel, men det er en vigtig del, at kunne danne sine egne historier i det sete.

Fuglene i samarbejde med de klare glade farver, er et budskab om frihed, rummelighed og ikke mindst den gode historie.
Der er altid blyantstreger der antyder, at der er en tid, der er ved at fade ud samt nye historier, der er ved at tage form. Værket er derved et øjebliksbillede. Som beskuer vil man ofte kunne genkende sig selv samt egne udfordringer og erfaringer i billederne.

Mine skulpturer skabes ud af alt, hvad jeg finder i mit nærmiljø. Det gælder naturen, skrald samt ting og sager inden for hjemmets fire vægge.
Jeg har arbejdet med keramik  i ca. 30 år.

De seneste år har jeg malet på genbrugsvaser, og hvad der ellers kan males på. Jeg har udviklet nogle teknikker der gør det muligt med et holdbart resultat. Hvem siger at et der kun skal males på et fladt lærred? Jeg er vild med at udforske nye emne og muligheder.

Der er masser af gode sager vi har stående i vores gemmer, som kan gøres til noget unikt. Kun fantasien sætter grænserne. Mine eftertragtede, farvestrålende og ikke mindst genkendelige vaser med abstraktioner og fuglemotiver er altid med mig, da jeg er glad for at de kan bruges og nyde på samme tid.

Er fast tilknyttet Gallery ArtTour i Hillerød.

 

CV

Lea
peters

Jeg har udstillet mange steder i både ind- og udland gennem årene, her er et lille udsnit. 

Operahuset, Holmen, København

Galleri Carsten Vammen, Skagen

Hotel Stern, Frankfurt, Tyskland

Havnegalleriet, Dragør

Sønderborg Hospitals Kunstforening

Galleri Zebraf, Aalborg

Skattecentret, Malmö, Sverige

Kommandørgården, Rømo, Nationalmuseet

Restaurant Kanalen, Christianshavn

AMU-center, Hillerød

Boligmessen i Kolding

Galleri Art Collection, Skagen

Alfa Laval, Rødovre

Benediktehjemmet, Fredensborg

Ballerup Bibliotek

Københavns Hovedbibliotek

Valby Bibliotek

Skagen Hovedbibliotek

Kunstskolen, Skagen

Højen Gran Hotel, Skagen

Ruth’s Hotel, Skagen

CPH Art Space

X-porten Hillerød