Karen Lindberg

Karen
Lindberg
Kunstform:
Akvarel
Bymose Park 51
3200
Helsinge

 Karen Lindberg er akvarelmaler helt ind i sjælen. Lethed og flygtighed er de to ord hun selv bruger om akvarellens særlige muligheder for at fange lyset og bevægelsen i de charmerende billeder- og når man ser Karens billeder får man en intens oplevelse af lys i bevægelse.

 Karen udtrykker sine oplevelser fra rejser og fra det helt nære. Hun kan male billeder, der indfanger globale problemstillinger med nerve og hudløs ærlighed, men hun er lige så god til at indfange skiftende livsfølelser i sine følsomme skildringer af blomster, mennesker og dyr.

Men uanset om motivet er fortællende eller det går sanseligt tæt på et unikt øjeblik, er hendes billeder altid karakteriseret af en fornem sans for farvernes lys og for billedets særlige atmosfære og sensitive kvaliteter. Der er på en gang alvor, intensitet, men også poesi og humor i Karens skønne billeder. 
Anmeldelse af Lis Engel, phd i krop, kommunikation og læring ved KU, billedkunstner, forfatter og kunstanmelder ved Kunstavisen.

 

CV

Karen
Lindberg

Jeg har malet siden jeg var ganske lille. I 1955 blev jeg optaget på Kunsthåndværkerskolen hvor jeg blandt andre blev undervist af Isbrand og Agnes Boertmann.  Afgangseksamen i 1959.

I mange år var der ikke tid til at male, men i 1981 tog jeg fat på at udvikle mine kunstneriske evner, denne gang hos Grethe Fristrup og Marianne Tillge-Rasmussen og senere hos Josef Salamon. I de senere år har jeg deltaget i kurser i Sverige for at få inspiration til akvarelmaleriet som er mit foretrukne medie. Senest har jeg været i England og deltaget på den kendte akvarelmaler Jean Haines sommerkurser og arbejdet med flydende atmosfærisk akvarel.

Jeg er medlem af Gribskovmalerne og har været det siden 1985. Er medlem af Nordisk Akvarelselskab og Kunstrunden i Nordsjælland.

I de sidste mange år har jeg deltaget i rigtig mange udstillinger ligesom der også nu er tid til selv at undervise i tegning og akvarel.

Jeg deltog i oktober 2010 i en censureret udstilling i Nordens Hus i Reykjavik. Og igen i Finland i 2020. I 2014 , 2015, 2016, 2017 og 2018 i den censurerede udstilling i Hillerød Kunstdage. Er optaget med to akvareller i International Watercoular Berinaden i Slovenia efteråret 2015. Roskilde Åben i november 2017. Jeg er med i kunstbogen: 101 Kunstnere i 2017 udgaven. I de sidste tre år har jeg deltaget i en mini akvarel udstilling i Sofia, Bulgarien.

Jeg har undervist i tegning og akvarelmaling siden 1998, og gør det stadig. Nu hos FOF-Nordsjælland.