HBH-Art – Helle Borg Hansen

Helle
Borg Hansen
Atelier HBH-Art
Bøgevej 2
Skuldelev
4050
Skibby

Inspiration

Inspirationen i mine værker er bevægelse - både hos heste og flamencodansere. Desuden er øjne et tema, når jeg maler vilde dyr. Det er intense øjne, der ofte kigger lige på beskueren.

Det, der ligger bag denne inspiration er, at jeg selv er flamencodanser og vil fastholde dansens intensitet og udtryk på lærredet. Mht hestene har jeg som mangeårig hesteejer nydt deres smukke udtryk og elegante frie bevægelser.

Når jeg maler vilde dyr, vil jeg give dem en stemme, så de kan henvende sig til beskueren med deres ønske om, at vi giver plads til dem. På en måde kan man kalde mine malerier for spirituelle - ikke i betydningen smukke englebilleder - men i betydningen styrke og kraft som i totem- og kraftdyr og stærk kvindelig energi.

Kunstneren som håndværker

Når jeg starter mine malerier er det som håndværker med at banke blændrammer sammen og spænde lærredet op. Derefter laver jeg mine farver af rene farvepigmenter og linolie. På den måde får jeg den absolut bedste kvalitet i farver, der både er intense kraftige og meget holdbare. Ligeledes med mine lærreder - der bruger jeg ekstra kraftige blændrammer, så malerierne ikke vrider sig. Derfor kan jeg også med sindsro give livsvarig garanti på mine malerier.

Hvordan jeg maler

Et maleri starter jeg med nogle lag af akrylfarver for at få en god bund at arbejde videre på. Derefter fortyndede oliefarver og siden ufortyndede. I den proces tænker jeg ikke, men lader farverne og formerne opstå, og jeg er modtagelig for det, maleriet tilbyder i undervejs.

Når den del er færdig, har jeg et abstrakt maleri, som egentlig kunne erklæres for færdigt. Men jeg kan lide at arbejde med motiver. Derfor finder jeg ud af, hvad der passer på lige det maleri, Motivet tegner jeg meget minimalistisk med pensel - dvs med så lidt der skal til, for at motivet er der.

Nogle gange opstår et dyr kun ved hjælp af lys og skygge og så øjnene. På den måde skinner baggrunden igennem og giver en masse dybde til motivet. Den lette skitseagtige måde, jeg tegner motivet på, gør også, at jeg opnår en lethed og bevægelse i maleriet, som jeg godt kan lide.

Da jeg maler i olie, har jeg altid flere malerier i gang pga tørretiden, og jeg maler ofte i serier.

Skulpturer

For nogle år siden fandt jeg ud af, at jeg elsker at modellere - både i voks og ler. Da jeg gerne vil være med i hele processen, har jeg derfor lært en del om bronzestøbning og om at glasere og brænde keramik.

Motiverne i skulpturerne er også her flamencodansere og heste. Og så nogle små fiffige bamser, som er fulde af bevægelse.

CV

Helle
Borg Hansen