Finn Dam Rasmussen

Finn Dam
Rasmussen
Kunstform:
Keramik
Finn Dam Rasmussen
Haredalen 4
3220
Tisvildeleje

Jeg arbejdede som keramiker med eget værksted i årene omkring 1970. Siden 2008 har jeg igen været fuldtidskeramiker med eget værksted og udstilling i Tisvildeleje i Nordsjælland.

Jeg har udstillet mange steder i Europa bl.a. på Ceramic Art London og Internationale Keramiktage i Oldenburg, Tyskland. Jeg er repræsenteret på Keramikmuseum Westerwald i Tyskland. På Dansk Kunsthåndværks marked i København modtog jeg i 2018 prisen som bedste udstiller.

Jeg arbejder med skulpturel keramik, der brændes ved ca. 1300 grader. Formerne er rene, enkle og monumentale. Overfladerne består af mange lag af et særligt materiale påført før brænding, såkaldte sinterbegitninger. Det har krævet et omfattende udviklingsarbejde at nå frem til dette materiale, som kan tilfredsstille mine kunstneriske, stoflige og tekniske krav.

Det er min bestræbelse at skabe værker, der forener skulpturelle og maleriske kvaliteter med en nuancerig og stoflig fascinerende overflade.

Parallelt med denne teknik arbejder jeg med den specielle saltglasering. Med denne teknik har jeg bl.a. udviklet og produceret et restaurantservice til genåbningen af den berømte restaurant NOMA i København i 2018.

CV

Finn Dam
Rasmussen