INGE PRIER

DELTAGER I ÅBNE DØRE 2021

Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være og oplever en indre glæde, når det jeg søger opstår. Lysten fremkommer efter skønne udflugter eller drømme og længsler forstærkes.

Jeg maler med mange forskellige materialer og har det bedst, når farverne fører mig et stykke ad vejen. Jeg bruger hele lærredet som rummet, hvor lyset næsten altid er det vigtigste for mig. Herudover er det fragmenter som kan være mure, felter og hvor mennesker kommer i en balance med farverne og det uendelige opstår. Det drejer sig ikke om det naturalistiske, men at opnå et koloristisk og abstrakt motiv, hvor farverne går over i det sanselige og giver følelse og balance.

"Overfor Inge Priers malerier står man som beskuer tilbage med en følelse af stærk energi, ro og harmoni".

Mine skulpturer er lange og slanke, ofte sammensat i grupper, hvor mennesker er det primære og helt har sin egen historie. De er fremstillet i ler og er belagt med forskellige begitninger og oxyder, som gør dem naturlige og sanselige, ofte også med lidt bladguld for særlig markering. De fremstilles i alle højder, hvor det især er det livsbekræftende i forskellige vækstformer som betager mig.

"Mine skulpturer er genkendelige i den verden vi lever i, med sindets stærke og svage sider."
UDDANNELSE/KURSER

Godkendt kunstner i Vestsjællands Amt. Oprindeligt uddannet keramiker. Eget værksted siden 1977 og sommer-galleri i Rørvig. Debuterede i 1977 på Galleri Vejlegården, Roskilde. Lærer og instruktør i Vestsjællands Amtskommune, Holbæk Oplysningsforbund og andre forbund siden 1978. Åbnede i 2001 'Kunstnerbutikken Se' i Holbæk.

UDSTILLINGER

Tomved Rådhus Amtsgården, Sorø Sdr. Jemløse Kommune Danske Bank, Nyk Sj. Nordea,Holbæk Vestsjællands Amts Kunstforening Haldor Topsøe A/S, Frederikssund Galleri Den gule Gaard, Rørvig Kunstnergruppen Majkat, Hillerød Stenlille Rådhus Amtsparekassen, Holbæk Skibby Rådhus Handelsbanken Nordea, Roskilde Illums Bolighus Sparekassen Sjælland, Nyk Sj. Galleri Plus, Hillerød

ANDET

Bestillingsarbejder: Børne- og Ungdomsinstitutionen, Nebs Møllegaard, 1987 Udendørs kvindeskulptur (2,20 m. høj). Skolehjemmet i Undløse, 1988 Udendørs skulpturel menneskefigur opsat på sten (1,80 m. høj).

KONTAKT
UDSTILLINGSSTED:
Strandhøjen 28, 3600 Frederikssund

ØVRIG KONTAKT
Telefon: 60918648
Email: kunstner.prier@gmail.com

GPS:
N 55° 49' 29.64''
E 12° 3' 53.360280000216''